SNEL & OP DE JUISTE MANIER LEREN RIJDEN!

Als je nog nooit eerder zelf in een auto hebt gereden (of alleen stiekem) moet je bij het begin beginnen. Daarom heeft verkeersschool LIMA een helder en overzichtelijk lesplan volgens de Rijopleiding in Stappen(RIS) methodiek dat je op een gestructureerde manier in drie stappen vertrouwd maakt met de auto en zelfstandig rijden.

Stap 1

TECHNISCHE BEHEERSING

Beheersing van de auto: sturen, gas geven, remmen, (ont)koppelen en schakelen.

Stap 2

LEREN KIJKEN

Zie je die fietser, wie staat er achter je, wat staat er op het verkeersbord verderop.

Stap 3

GEVAAR INSCHATTEN

Een echt goede chauffeur kan bijna zien wat de auto verderop van plan is, ziet aan de manier van fietsen of die jongen wel of niet voor het rode verkeerslicht stopt…

Het praktijk examen

Het praktijk examen wordt afgenomen door het Centraal Bureau rijvaardigheid (CBR). De examinator toetst of je klaar bent om zelfstandig de weg op te gaan. Rij je veilig, kun je de weg vinden en kun je bijzondere handelingen verrichten? Het praktijk examen duurt 55 minuten, inclusief nagesprek en bestaat uit vijf onderdelen: Zelfstandig een route rijden: Ben je in staat de weg van A naar B te vinden? Vroeger gaf de examinator aan waar je heen moest, bij de rotonde links, bij de verkeerslichten rechtdoor… Die tijden zijn voorbij! Nu moet je zelf de weg vinden. Denk hierbij aan de coordinatie opdracht: de examinator vraagt je van het CBR naar bijvoorbeeld de RAI te rijden. Welke weg je neemt moet je dan zelf bepalen. Een andere variant is de navigatie opdracht: Je moet een lokatie invoeren in het navigatiesysteem en aan de hand van de aanwijzingen naar de bestemming rijden. Kom je niet op de bestemming aan? Dat hoeft geen probleem te zijn. De examinator kijkt vooral of je veilig rijdt, zelfstandig beslissingen neemt, goed op het verkeer en borden let en niet in paniek raakt als je niet in één keer goed rijdt.

Prettig leren rijden in Amsterdam

Theorie examen

Voor je praktijkexamen mag doen, moet je je theorie-examen gehaald hebben. Voor het doen van je theorie-examen ga je naar het dichtsbijzijnde CBR bureau. Om je voor te bereiden op dit examen kun je toegang krijgen tot de online trainingsmodules die Lima aanbiedt. Kijk voor meer informatie bij onze prijzen.

Het theorie-examen duurt 1 uur en bestaat uit 65 meerkeuze vragen. 25 vragen gaan over gevaarherkenning. Met 12 fout of minder heb je dit gedeelte succesvol afgerond. De resterende 40 vragen gaan over verkeersregels. In dit gedeelte mag je slechts 5 fouten maken. Je krijgt direct na afloop van het examen de uitslag.

BIJ LIMA LEER JE ZUINIG RIJDEN IN EEN ZUINIGE AUTO

Verantwoord rijden, met oog voor het milieu

Auto’s worden steeds zuiniger en daardoor minder schadelijk voor het milieu. De auto-industrie investeert in uitstoot beperkende maatregelen zoals start/stop systemen, verlaagde lucht- en rolweerstand met termen als Blueefficiency, Bluemotion en Efficient Dynamics. Als bestuurder heb je ontzettend veel invloed op de hoeveelheid uitstoot die je tijdens het rijden produceert. Door efficiënt te rijden kun je acht tot tien procent besparen op het brandstof gebruik. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu.

Efficiënt rijden is een belangrijk onderdeel van het lespakket van verkeersschool LIMA. Iedere leerling leert zuinig en veilig te rijden. Maar ook als je al een rijbewijs hebt kun je baat hebben bij één of twee uurtjes les bij verkeersschool LIMA.

Zo heb je efficiënt rijden snel onder de knie. De leskosten heb je snel terugverdiend door minder brandstofgebruik en een lagere CO2 uitstoot. En dat is niet alles want door efficiënt te rijden ga je op den duur ook besparen op onderhoudskosten en verzekeringskosten. Want efficiënt rijden is ook veilig rijden. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Dus ben je een automobilist (in de dop) met hart voor het milieu kijk dan eens bij de lespakketten van Verkeersschool LIMA.

Bij Verkeersschool LIMA krijg je les in een van onze Volvo V40’s. Deze auto`s zijn voorzien van alle moderne snufjes. zoals een start/stop systeem, cruise control, roetfilter, banden met lage rolweerstand en aanpassingen aan de auto om zo min mogelijk luchtweerstand te hebben.

Aanmelden of informatie aanvragen

Neem contact met ons op om je aan te melden voor een van onze cursussen of voor de vrijblijvende introductie-les van 60 minuten à € 60,-.

Je kunt ons altijd bellen of mailen voor een afspraak:

06-24577744 (SMS of WhatsApp)
lima@lima-amsterdam.nl

Als je liever teruggebeld wilt worden, laat dan hier je naam, email en telefoonnummer achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.